PRIJZEN VERGELIJKEN

Residentiële consument

Prijsoverzichten

In de infografiek vindt u de prijzen voor de energiekost (= inkomst voor de energieleverancier) van de contracten die deze maand worden aangeboden. U vindt er ook het aantal actieve leveranciers en de aangeboden producten per regio. (04/2016)


vorige versies

Het semestrieel overzicht toont de prijzen voor de energiekost in België en maakt ook een vergelijking van de all-in prijzen (energiekost, nettarieven en heffingen) met de buurlanden. (04/2016)


Vergelijk de energieprijzen via prijsvergelijkingssites met het CREG-label

Het aanbod van energieleveranciers vergelijken kan via prijsvergelijkingswebsites. Omdat er heel veel initiatieven zijn, heeft de CREG in overleg met de sector een Charter voor goede praktijken voor prijsvergelijkingswebsites ontwikkeld.

Een prijsvergelijkingswebsite die het label van de CREG draagt, voldoet aan volgende kwaliteitscriteria die regelmatig worden gecontroleerd :

  1. Onafhankelijkheid van gelijk welke energieleverancier
  2. Onpartijdigheid, waarbij geen enkele leverancier wordt begunstigd of benadeeld
  3. Een optimale prijsvergelijking die rekening houdt met de schommelingen van het energieverbruik tijdens het jaar en die een betere vergelijking van contracten met een vaste en een variabele prijs
  4. Gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en correcte en volledige informatieverschaffing

Voor een kwaliteitsvolle vergelijking kan u terecht bij onderstaande dienstverleners, die het Charter hebben ondertekend.

Brusim Cwape Energie vergelijker  
Mij energie V-Test VREG