TARIEVEN AARDGAS

1. Distributienettarieven (aansluiting en gebruik)
2. Vervoers-, opslag- en LNG- tarieven
3. Sociale tarieven
4. Parameters gebruikt in de tarifering van aardgas
5. De prijzen van de verschillende leveranciers vergelijken

Bent u een eindafnemer aangesloten op het vervoersnet, dan kan u de lijst van de aardgasleveranciers vinden door hier te klikken (u kunt de tarieven van de verschillende leveranciers vergelijken door ze offertes te vragen).

Bent u een eindafnemer aangesloten op het distributienet, vergelijk de prijzen van de leveranciers met :

Nuttige links :
- Studie 1177 van 27 september 2012 betreffende de prijsvergelijkingsmodules op de Belgische energiemarkt. Deze studie geeft een beschrijvend overzicht van de bestaande prijsvergelijkingsmodules op de Belgische energiemarkt en geeft daarbij een aantal pistes voor hun verdere optimalisering.
- Beslissing 1216/4 van 8 juli 2013 betreffende een charter voor goede praktijken voor prijsvergelijkingswebsites voor elektriciteit en gas voor residentiële gebruikers en KMO's. Dit charter kan op vrijwillige basis door een prijsvergelijkingswebsite onderschreven worden, wat betekent dat de dienstverlener zich ertoe verbindt om de bepalingen in dit charter te respecteren.
(voorbereidende documenten : Beslissing 1216/2 van 23 januari 2013 betreffende een charter voor goede praktijken voor prijsvergelijkingswebsites voor elektriciteit en gas voor residentiële gebruikers en KMO's ; het verslag van de raadpleging over het ontwerp van beslissing betreffende een charter voor goede praktijken voor prijsvergelijkingswebsites).

6. Tarieven voor de niet in aanmerking komende eindafnemers

7. Verslagen over de tarieven

8. Omzetting m3/kWh