Prijzen aardgas

A European comparison of electricity and gas prices for large industrial consumers - 2019 update

Voor het vierde jaar op rij heeft PwC aan de CREG haar jaarlijkse vervolgstudie van de energieprijzen voorgelegd voor zes profielen van industriële verbruikers (vier voor elektriciteit, twee voor aardgas). Deze studie analyseert de elektriciteits- en aardgasprijzen tussen België en vier andere landen: Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, alsook binnen de verschillende regio's.

Studie over de concurrentiepositie van aardgas gebruikt als CNG (compressed natural gas) en LNG (liquefied natural gas) brandstof voor verschillende voertuigtypes

In de studie over de concurrentiepositie van aardgas gebruikt als CNG (compressed natural gas) en LNG (liquefied natural gas) brandstof voor verschillende voertuigtypes kunnen we vanuit een ecologisch en economisch standpunt vaststellen dat deze brandstoffen een interessant alternatief vormen.

A European comparison of electricity and gas prices for large industrial consumers - 2018 update

Zoals voorzien heeft PwC haar jaarlijkse updatestudie van 2018 voorgesteld aan de CREG. Deze derde studie bevestigt in grote mate de conclusies die reeds voor 2016 en 2017 werden geformuleerd. Hoewel de situatie lichtjes verbeterd is, blijft concurrentie met elektro-intensieve verbruikers in het buitenland een probleem.

Print Contact