CEER organiseert raadpleging over prijsvergelijkingswebsites

01 december 2016

De Council of European Energy Regulators (CEER) publiceerde in juli 2012 haar Guidelines of Good Practice on Price Comparison Tools. Hierin doet ze aanbevelingen over een 8-tal thema’s in verband met prijsvergelijkers voor energie: onafhankelijkheid, transparantie, volledigheid, duidelijkheid en verstaanbaarheid, correctheid en accuraatheid, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en customer empowerment. Sindsdien is er heel wat studiewerk verricht naar o.a. de transparantie en betrouwbaarheid van prijsvergelijkers en de manier waarop deze kunnen worden gebruikt om de consument een actieve rol te laten opnemen in de markt.

In 2016 maakte de CEER  een evaluatie van haar aanbevelingen uit 2012. Bedoeling is ervoor te zorgen dat deze prijsvergelijkers ook in de toekomst een meerwaarde voor de consument kunnen betekenen. Daarnaast gaat de CEER na in welke mate toekomstige ontwikkelingen een invloed kunnen hebben op prijsvergelijkingen. Het gaat hierbij onder meer om nieuwe modellen van prijszetting, deelname aan vraagbeheer (demand side response), prosumers en diensten en opties die worden toegevoegd aan energiecontracten.

Als lid van de CEER heeft de CREG een actieve rol gespeeld in deze evaluatie. De tekst is nu beschikbaar voor openbare raadpleging. De CREG nodigt alle Belgische marktdeelnemers uit om hieraan deel te nemen. De teksten en modaliteiten van de raadpleging zijn beschikbaar via de website van de CEER. De raadpleging loopt tot maandag 16 januari 2017.

Alle nieuwsberichten

Print Contact