Samenvatting

In deze studie onderzoekt de CREG de coöperatieve vennootschappen die actief zijn op de Belgische elektriciteitsmarkt. De studie geeft een zicht op de structuren en toetredingsvoorwaarden, de marktaandelen en de kostprijs voor elektriciteit van deze vennootschappen.

De CREG identificeert verschillende structuren van vennootschappen die elektriciteit leveren en raadt de consument aan om zich te informeren over de vennootschap en de toetredingsvoorwaarden vooraleer aande(e)l(en) van een coöperatieve vennootschap te onderschrijven. Bij het vergelijken van een geraamde kostprijs voor de levering van elektriciteit moet de consument een onderscheid maken tussen de aankoop van het aandeel en de levering van elektriciteit.

Uit de studie blijkt dat het aanbod van coöperatieve vennootschappen een interessante (Belgisch groene) keuze kan zijn voor bepaalde verbruiksprofielen. De CREG raadt de consument aan om steeds een prijsvergelijking te maken aan de hand van zijn persoonlijke verbruiksgegevens.

Download het document (pdf, 1.54 MB)

Datum van goedkeuring

Referentie

Studie (F)1815