CREG-prijs

In het kader van haar strategische doelstellingen werkt de CREG samen met de Belgische universiteiten door deel te nemen aan colloquia en wetenschappelijke activiteiten.

Om deze samenwerking te versterken reikt de CREG sinds 2015 jaarlijks een prijs uit voor de beste masterscriptie over de energiesector. De CREG-prijs is bedoeld als bekroning van een eindwerk van de 2e cyclus dat rechtstreeks verband houdt met de bevoegdheden van de CREG en is opgesteld door een eindejaarsstudent in een masteropleiding aan een Belgische universiteit of hogeschool die in dat werk blijk geeft van creativiteit, innovatie en relevantie.

De laureaat ontvangt van de CREG een bedrag van 2.500 euro en krijgt de mogelijkheid om bij de CREG stage te lopen. Per gemeenschap wordt één laureaat geselecteerd. Elk jaar ontvangen dus twee studenten de CREG-prijs: een student van de Vlaamse Gemeenschap en een student van de Franse Gemeenschap. De prijs wordt uitgereikt tijdens een door de CREG georganiseerd evenement.

De CREG nodigt studenten van het academiejaar 2019-2020 van alle faculteiten van de Belgische universiteiten en hogescholen uit om hun scriptie in verband met de elektriciteits- en gassector in te dienen voor de prijs voor 2020.

De voorstellingsdocumenten van de CREG-prijs, het reglement en het inschrijvingsformulier kunnen hier geraadpleegd worden.

CREG-prijzen van de vorige jaren

  • De prijs voor 2019 ging naar Atdhe Krasniqi van de Université Libre de Bruxelles en Michiel Kenis van de Katholieke Universiteit Leuven.
  • De prijs voor 2018 ging naar Adriano Arrigo van de universiteit van Mons en Arthur Schillemans van de Katholieke Universiteit Leuven.
  • De prijs voor 2017 was voor naar Nadia Wiesé  van de Universiteit Antwerpen en Bilal Ghomraoui van de Université Libre de Bruxelles.
  • Voor 2016 kregen Tim Mertens van de KU Leuven en Olivia Bramaud de Boucheron van de Université Libre de Bruxelles de prijs.
  • De winnaars voor 2015 waren Marc Van de Looverbosch van de Universiteit Antwerpen en Gauthier Loig van de Université Libre de Bruxelles.

Print Contact