Hoe kan u besparen op uw energiefactuur?

Vergelijken en veranderen van energiecontract kan ingewikkeld lijken. Nochtans bestaan er verschillende tools om u te helpen. Hieronder vindt u enkele antwoorden op de vragen die consumenten zich het vaakst stellen over hun energiecontract.

Is er een juist moment om van leverancier te veranderen? Dit artikel geeft een aantal antwoorden op deze vraag.

De CREG Scan wordt op verschillende plaatsen op de CREG-website vermeld, maar wat is de CREG Scan precies? Hoe moet die gebruikt worden? Waarvoor dient die?

Dit artikel beschrijft hoe u uw energiecontract kan vergelijken met de contracten die momenteel op de elektriciteits- en aardgasmarkten worden aangeboden en hoe u kan weten of u te veel betaalt voor elektriciteit en aardgas. Het legt ook uit met welke eenvoudige stappen u van leverancier kan veranderen.

Dit artikel gaat over 6 veelvoorkomende mythes over energiecontracten. Het geeft onder andere een antwoord op de volgende vragen: Kan ik van contract veranderen als ik een contract voor bepaalde duur heb? Loop ik het risico zonder elektriciteit of gas te zitten als ik van leverancier verander? Gaat het me geld kosten? Is het interessanter om bij een grote of kleine leverancier een contract af te sluiten?

De stappen die u kunt zetten om te besparen op uw energiefactuur worden in dit artikel behandeld.

Tot slot probeert dit laatste artikel een antwoord te geven op de vragen die u zich stelt over de manier om van leverancier te veranderen.

Vergelijk uw contract met de huidige markt in slechts 6 kliks

Betaalt u te veel voor uw elektriciteit en aardgas?

Moet u bij uw leverancier blijven tot het einde van uw contract? Wat zijn de elementen waarmee u rekening moet houden voordat u van contract verandert?

Vaste of variabele energieprijzen? Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Print Contact